.st0{fill:#FFFFFF;}

Honlap Készítés

6 Ok arra, hogy miért fontos, hogy gyors legyen a weboldalad

 szeptember 30, 2017

By  MrHusky

Te mennyit vársz egy weboldalra, hogy betöltődjön mielőtt bezárod az ablakot?

Képzeld el, hogy kutatások kimutatták, az emberek többsége nem vár két másodpercnél többet egy honlapra, hogy betöltődjön!

De miért is fontos az, hogy a weboldalad gyorsan töltődjön be az olvasóidnak, gyorsabban jussanak hozzá a tartalmadhoz? Tényleg ennyire számít az a pár másodperc különbség?

Igen, tényleg ennyire számít! Befolyásolja a felhasználói élmény indexedet, a keresőmotorban lévő elhelyezkedésedet, sőt a konverziós arányodat és a vásárlóid számát is csökkenti!

1. A weboldalad sebességével alkotod meg az első benyomást az olvasóidban.

lassú kiszolgálás
Valahogy így képzeld el, ha lassú a weboldalad.

Az első benyomás nagyon fontos az interneten.

Az olvasóid, vásárlóid, weboldal látogatóid szinte azonnal eltudják dönteni, hogy mit is gondolnak rólad és a vállalkozásodról.

Ha gyorsan töltődik be a honlapod, akkor azonnal egy jó benyomást keltesz a vásárlóidban magadról, ezzel már a kezdetekben megtudod nyerni az emberek bizalmát.

Ez egyszerű pszichológia, egy gyors weboldal azt az érzést kelti bennünk, hogy ez a vállalkozás foglalkozik a weblapjával, ezért bizonyára megbízható és profi.

Azonban, ha egy lassú oldalra lyukadunk ki, akkor azonnal veszélyben érezzük magunkat és adatainkat, mivel a lassú weboldalt összekapcsoljuk a megbízhatatlansággal, és veszéllyel. Egy iylen első benyomás után, már nagyon nehéz visszafordítani ezt a folyamatot.

Az online vásárló felhasználók 79%-a azt mondja, hogy nem térnek vissza olyan oldalakra, amelyek lassan töltődtek be.

Sajnos nincsen második lehetőséged, amikor a felhasználói élményről van szó. Biztosra kell menned, hogy a weboldalad gyorsan töltődik be. A weboldal készítésnél mindenképpen érdemes egy nagyobb tárhely csomagot választani.

2. Elvárjuk a sebességet!

futó állat
Ennyire kell, hogy gyors legyen a weboldalad. Másodpercre átszámítva.

Az internet elég magasra teszi a mércét, amikor az oldal betöltési sebességéről van szó, szinte már elvárjuk, sőt, KÖVETELJÜK, hogy egy oldal szupergyorsan töltődjön be.

De itt egy kis statisztika:

-Az emberek 47%-a elvárja, hogy a weboldalad kevesebb mint 2 másodperc alatt töltődjön be.

-A felhasználók 40% végleg elhagyja az oldaladat, ha az több mint 3 másodperc alatt töltődik be.

És ez főként utazás közben igaz, mert akkor még türelmetlenebbek vagyunk. Gyors weboldalt és válaszokat akarunk!

Csak gondolj bele, te is hogyan használod az internetet minden egyes nap. Gyors válaszokat vársz és azonnali keresési eredményeket.

Azonban, amikor ismert márkákról, vagy weboldalakról van szó, akkor az emberek megengednek egy kis késést a betöltési időben. Példáúl, ha a Google-ről vagy a Facebook-ról van szó, akkor a felhasználók nem húzzák annyira a szájukat, ha egy kicsit többet kell várniuk, mig megjelenik az oldal, mivel ezek már felépített, megbízható márkák.

De sajnos ez kisebb vállalkozásokra, cégekre nem igaz, ezért nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy lassú weboldalad van, a kezdetektől fogva gyors weblappal kell rendelkezned.

3. Felhasználói élmény

Ez az egyike azoknak az dolgoknak, amivel kitűnhetsz a konkurens weboldalak közül.

Mindennek alapja az olyan weboldal készítése, amely jól néz ki és a felhasználók könnyen elérnek minden olyan információt amire szükségük van. Ez a honlap készítés áraktól is függ.

Igazából a pozitív felhasználói élménynek két alap tényezője van:

  • Add meg a látogatóidnak amit szeretnének
  • Szuper gyorsasággal

Ezért van az, hogy az oldalad betöltési sebessége a legfontosabb tényező ha a felhasználói élményről van szó. Az emberek akik a weboldaladra érkeznek, keresnek valamit, neked pedig nagyon gyorsan kell kiszolgálnod őket.

Ha egy látogatód úgy hagyja el a weboldaladat, hogy össze van zavarodva, vagy esetleg ideges, akkor valamit rosszul csináltál. És semmi sem idegesítőbb egy lassú weboldalnál!

4. A lassú weboldal konverzió-gyilkos

ajtó széttörés
A férfi a lassú weboldalad, az ajtó pedig a konverziód.

Idézzük is csak fel azt a mondatot, a cikk elejéről!

“A felhasználók 40% végleg elhagyja az oldaladat, ha az több mint 3 másodperc alatt töltődik be.”

Nos, mondjuk, hogy 100,000 ember érkezik havonta a weboldaladra. Ha a betöltési sebességed megnövekszik, mondjuk 4 másodpercre, akkor máris elvesztettél 40,000 potenciális vásárlót.

Negyven ezret!!

Ha a lassú sebesség miatt kattintanak el a weboldaladról a látogatók, akkor a lassú sebesség miatt vesztesz vásárlókat.

5. A hosszú távú hatásai egy lassú weboldalnak

Azt már bebizonyítottuk, hogy milyen rövid távú hatásai vannak annak, hogy lassú a weboldalad betöltési sebessége, de ennek sajnos vannak hosszútávú mellékhatásai is. Ez a hosszú betöltési idő szépen lassan megállítja a weboldal forgalmad növekedését és azt, hogy az emberek ajánlják egymásnak a weboldaladat.

Más oldalak sem fognak a te oldaladra hivatkozni, mint megbízható forrás illetve ez akár el is rettentheti az embereket az email listádra való feliratkozásról.

6. A betöltési sebességed hatással van a SEO-ra is

A Google imádja a gyorsan betöltődő weboldalakat.

Az a küldetésük, hogy gyorsabbá és könnyebbé tegyék az interneten való böngészést és ha engem kérdezel, nagyon jó úton haladnak.

Elég sok infó kering az interneten arról, hogyan befolyásolja a Google találati listán való elhelyezkedésedet a weboldalad sebessége és van amely igaz, van amelyik nem. Amiket tudunk hivatalosan a Googletől, az alábbiak:

  • A Google figyelembe veszi a weboldal sebességét a találati listán való elhelyezéskor
  • DE, ezt egy nagyon elenyésző százalékban teszi.

Tehát, ez azt jelenti, hogy ha átlagos, vagy annál gyorsabban betöltődő weboldalad van, akkor nem igazán érint téged ez a tényező, viszont ha lassú az oldalad, akkor lejjebb kerülsz a találati listán.

Ha szeretnél egy gyors weboldalt, ami azonnal kiszolgálja az olvasóidat, akkor kattints ide!

 

 

MrHusky


Your Signature

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>