.st0{fill:#FFFFFF;}

Honlap Készítés

5 Ök arra, hogy miért van szükséged mobil barát weboldalra

 október 3, 2017

By  MrHusky

Miért van szükséged mobil barát, reszponzív weboldalra?

Az egyre növekvő mobil eszköz használatnak köszönhetően ma már nagyon kicseszel saját magaddal, ha nem mobil barát, vagy reszponzív a weboldalad. Ha nem illeszkedik az oldalad designja minden képernyő felbontáshoz akkor a látogatóid nagy részét akik akár vásárlókká is válhatnak, elveszted.

Ennek egyetlen megoldása van: ha reszponzív, mobil barát weboldalad van. De mi az a reszponzív weboldal? Hogyan néz ki és miben különbözik az átlagos weboldalaktól?

Fontos: A reszponzív weboldal nem minden esetben egyenlő a mobil barát weboldallal.

Ha egy oldal csak mobil barát, akkor jól néz ki a legtöbb mobil eszközön, viszont lehetnek benne hibák, nehéz lehet az irányítása olyan eszközökön amelyeknek nagyobb a felbontása.

Ezzel ellentétben a reszponzív webdizájn arról gondoskodik, hogy minden kijelző méretre tökéletesen illeszkedjen a weboldalad.

Szóval akár számítógépen, akár telefonon vagy tableten nézik meg a weboldalt, nem lehet észlelni különbséget köztük.

Ebben a cikkben azt fogjuk megnézni, miért érdemes mobil barát és reszponzív weboldalban gondolkodnod!

Folyamatosan növekszik a mobilról böngésző felhasználók száma

mobil felhasználók száma

Réges régen, mikor még statikus HTML weboldalak készültek, a weboldal tulajdonosok két különálló weboldallal rendelkeztek. Egy olyannal, amit az asztali géppel rendelkező felhasználók használtak és egy olyannal, amit a mobil felhasználók használtak.

Nagyon sok vállalkozás csinálja még mindig ezt, de mivel a mobil forgalom folyamatosan nő, ezzel csak felesleges költségeknek és fejfájásnak teszik ki magukat.

Most már ezt a kettőt simán összelehet egy oldalba gyúrni, amit minden eszközről akadálymentesen tekinthetnek meg a látogatóid.

Kevesebb a fenntartási költség és nem kell vele annyit foglalkozni

Még egy érv, amely a reszponzív weboldal mellett szól: Sokkal kevesebb a fenntartási költsége annál, mintha két ugyanolyan weboldalt futtatnál egyszerre.

Mivel a legtöbb honlap tervező már olyan keretrendszerekkel dolgozik, amelyek alapból rendelkeznek a reszponzív kinézettel, ezért nem túlságosan emeli meg a honlap készítési árakat.

Akadálymentes felhasználói élményt nyújt

Ez az egyik legnagyobb előnye annak, hogy reszponzív weboldallal rendelkezel.

Az olyan weboldalak, amelyek nem reszponzívak általában össze vissza torzulnak különböző kijelzőkön, és nagyon neheze használhatóak. Lehet, hogy a számítógépről böngésző felhasználóknak semmi gondja nem lesz a weboldallal, de ugyanez sajnos nem mondható el azokra a felhasználókra, akik mobilról nézik. A szövegek összekuszálódnak, a képek eltolódnak és a felhasználóknak valószínüleg több oldalon kell átgörgetniük, hogy megtalálják a kívánt információt.

Ilyen rossz élmények után te visszatérnél még arra a weboldalra? Kötve hiszem.

Mindent kijelzőmérethez illeszkedik

reszponzív weboldal

Még egy előnye ha ilyen fajta weboldalad van, hogy mindenféle eszközön tökéletesen fog megjelenni a weboldalad, képernyő mérettől függetlenül. Ezáltal a konkurenciád elé léphetsz technikai felkészültségben.

Ha ezt a lépést már az elkészítés során megteszed, akkor bebiztosítod magad minden jövőbeli tehcnikai fejlesztésekre is, mint például az okos órák.

Elősegíti a weboldalad SEO-ját

A reszponzív és mobil barát weboldalakat sokkal nagyobb előszeretettel hozza az első oldalra a Google.

Sőt, a Google egyenesen ajánlja azt, hogy ilyen weboldalt hozz létre.

Ez azért van, mert azzal, hogy repszonzívvá, könnyen kezelhetővé teszed a weboldaladat, javítod a felhasználói élményt a weboldaladon, a nagy G pedig imádja ezt.

Itt tudsz árajánlatot kérni, ha esetleg szükséged lenne egy ilyen weboldalra.

 

MrHusky


Your Signature

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>